Näyttötutkinto

Koulutetun hierojan ammattinimikkeen saa henkilö, joka on hyväksytysti läpäissyt hierojan ammattitutkinnon. Hierojan ammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta osasta.

Koulutetun hierojan ammattinimikkeen saa henkilö, joka on hyväksytysti läpäissyt hierojan ammattitutkinnon. Hierojan ammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta osasta. Kotkan Hierojakoulussa järjestettävä valinnainen tutkinnon osa on nivelten liikkuvuuden edistäminen. Ammattitutkinnon mukainen osaaminen todennetaan koulun tiloissa järjestettävissä näyttötutkintotilaisuuksissa. Valmistavan koulutuksen suorittaneet opiskelijat voivat halutessaan osallistua näyttötutkintoihin. Kotkan Hierojakoulun opiskelijoiden näyttötutkintotilaisuudet tapahtuvat yhteistyöppilaitoksessa (Porvoon Hierojakoulu).

Näyttötutkinnon osien läpäiseminen on edellytys opiskelijan liittämiselle terveydenhuollon ammattirekisteriin ja koulutetun hierojan ammattinimikkeen saavuttamiselle. Lisäksi koulutetun hierojan tutkinnon omaavan henkilön ei tarvitse maksaa työstään arvonlisäveroa! Tutkinnon perusteet löytyvät opetushallituksen sivuilta: http://oph.fi Koulutus on rakennettu vastaamaan opetushallinnon määrittämiä hierojan ammattitutkinnon perusteita. Valmistavassa koulutuksessa opit kaikki ammattitutkinnon suorittamiseen tarvittavat tiedot ja taidot. Näyttötutkintosuoritusten hinta on 900,00 €.

Tutkinnon suoritettuasi oma osaamisesi on jo valmiiksi hyvällä lähtötasolla esimerkiksi fysioterapian, naprapatian, osteopatian ja moneen muuhun sosiaali- ja terveysalan koulutukseen.

Tavallisimpia jatko-opintoja hierojakoulutuksen jälkeen ovat terveysalan ammatit kuten fysioterapia, osteopatia, naprapatia, kiropraktiikka ja sairaanhoito. Lisäksi moni hakeutuu erilaisiin liikunta-alan jatkokoulutuksiin.Hierojan ammattitutkinto antaa hakukelpoisuuden sosiaali- ja terveysalan AMK-opintoihin sekä hyvän ja laajan pohjatiedon mahdollisiin sosiaali- ja terveysalan jatko-opintoihin.

Vuonna 2016 sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmien hakukäytäntö muuttui niin, että kaikki hakijat kutsutaan esivalintakokeeseen. Esivalintakokeessa hyvin menestyneet henkilöt kutsutaan varsinaiseen valintakoetilaisuuteen, jonka perusteella opiskelijat valitaan ammattikorkeakoulujen opiskelijoiksi.

Kotkan Hierojakoulu toimii yhteistyössä Pirkanmaan Urheiluhierojakoulun kanssa. Näyttötutkintosuoritukset voit suorittaa Porvoon Hierojakoulun tiloissa ja opiskeljioiden tutkintosuoritukset ottaa vastaan Pirkanmaan Urheiluhierojakoulu.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.